Raparperitorttu ala Tuula
POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.
Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.
Lisää munat.
Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.
RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.
Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.
Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.
Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.
Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.
Laita päälle esim.
vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.
Koristele esim.
mansikoilla ja kinuskikastikkeella.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa
Eweliza