Mansikka-Raparperi Vispipuuro

1L vettä
500g mansikoita
200g raparperia
1,5dl mannasuurimoita
40g sokeria
Laita kattilaan pieniksi pilkotut raparperit, sokeri ja vesi.

Keitä n. 10min.

Vatkaa joukkoon mannasuurimot (Nalle) ja keitä 5min (tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Nosta puuro hellalta ja vispilöi kylmät mansikat sekaan.

(Ei haittaa vaikka mansikat jäisivät "kokonaisiksi" ;) .
Jäähdytä n. puoli tuntia.

Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi (tässä vaiheessa mansikatkin rikkoutuvat.

Lisäämällä mansikat puuroon vasta keittämisen jälkeen saat niistä enemmän makua ja säästät arvokkaita vitamiineja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Miitu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1250g0kcal0g0g0g0g
Mansikka 625g291kcal3.1g52.5g1.2g11.9g
Raparperi 250g84kcal1.7g13.8g0.3g3.5g
Mannasuurimot nalle (Raisio), annos 40g150g540kcal18g105g3.6g6g
Sokeri 50g203kcal0g50g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4650g2236kcal45.6g442.6g10.2g42.8g
Valittu annoskoko2325g1118kcal22.8g221.3g5.1g21.4g
Annoskoko puolitettuna1163g559kcal11.4g110.7g2.6g10.7g
Arvot/100g100g48kcal1g9.5g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=295483