Mansikka-Raparperi Vispipuuro

1L vettä
500g mansikoita
200g raparperia
1,5dl mannasuurimoita
40g sokeria
Laita kattilaan pieniksi pilkotut raparperit, sokeri ja vesi.

Keitä n. 10min.

Vatkaa joukkoon mannasuurimot (Nalle) ja keitä 5min (tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Nosta puuro hellalta ja vispilöi kylmät mansikat sekaan.

(Ei haittaa vaikka mansikat jäisivät "kokonaisiksi" ;) .
Jäähdytä n. puoli tuntia.

Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi (tässä vaiheessa mansikatkin rikkoutuvat.

Lisäämällä mansikat puuroon vasta keittämisen jälkeen saat niistä enemmän makua ja säästät arvokkaita vitamiineja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Miitu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1500g0kcal0g0g0g0g
Mansikka 750g349kcal3.7g63g1.5g14.2g
Raparperi 300g101kcal2.1g16.5g0.3g4.2g
Mannasuurimot nalle (Raisio), annos 40g180g648kcal21.6g126g4.3g7.2g
Sokeri 60g244kcal0g59.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5580g2683kcal54.8g530.8g12.2g51.2g
Valittu annoskoko2790g1342kcal27.4g265.4g6.1g25.6g
Annoskoko puolitettuna1395g671kcal13.7g132.7g3.1g12.8g
Arvot/100g100g48kcal1g9.5g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=295483