Mansikka-Raparperi Vispipuuro

1L vettä
500g mansikoita
200g raparperia
1,5dl mannasuurimoita
40g sokeria
Laita kattilaan pieniksi pilkotut raparperit, sokeri ja vesi.

Keitä n. 10min.

Vatkaa joukkoon mannasuurimot (Nalle) ja keitä 5min (tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Nosta puuro hellalta ja vispilöi kylmät mansikat sekaan.

(Ei haittaa vaikka mansikat jäisivät "kokonaisiksi" ;) .
Jäähdytä n. puoli tuntia.

Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi (tässä vaiheessa mansikatkin rikkoutuvat.

Lisäämällä mansikat puuroon vasta keittämisen jälkeen saat niistä enemmän makua ja säästät arvokkaita vitamiineja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Miitu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2250g0kcal0g0g0g0g
Mansikka 1125g524kcal5.6g94.5g2.2g21.4g
Raparperi 450g152kcal3.1g24.8g0.5g6.3g
Mannasuurimot nalle (Raisio), annos 40g270g972kcal32.4g189g6.5g10.8g
Sokeri 90g365kcal0g89.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8370g4025kcal82.2g796.4g18.4g77g
Valittu annoskoko4185g2012kcal41.1g398.2g9.2g38.5g
Annoskoko puolitettuna2093g1006kcal20.6g199.1g4.6g19.3g
Arvot/100g100g48kcal1g9.5g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=295483