Mansikka-Raparperi Vispipuuro

1L vettä
500g mansikoita
200g raparperia
1,5dl mannasuurimoita
40g sokeria
Laita kattilaan pieniksi pilkotut raparperit, sokeri ja vesi.

Keitä n. 10min.

Vatkaa joukkoon mannasuurimot (Nalle) ja keitä 5min (tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Nosta puuro hellalta ja vispilöi kylmät mansikat sekaan.

(Ei haittaa vaikka mansikat jäisivät "kokonaisiksi" ;) .
Jäähdytä n. puoli tuntia.

Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi (tässä vaiheessa mansikatkin rikkoutuvat.

Lisäämällä mansikat puuroon vasta keittämisen jälkeen saat niistä enemmän makua ja säästät arvokkaita vitamiineja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Miitu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2500g0kcal0g0g0g0g
Mansikka 1250g582kcal6.2g105g2.5g23.7g
Raparperi 500g168kcal3.5g27.5g0.5g7g
Mannasuurimot nalle (Raisio), annos 40g300g1080kcal36g210g7.2g12g
Sokeri 100g406kcal0g99.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9300g4472kcal91.4g884.8g20.4g85.4g
Valittu annoskoko4650g2236kcal45.7g442.4g10.2g42.7g
Annoskoko puolitettuna2325g1118kcal22.9g221.2g5.1g21.4g
Arvot/100g100g48kcal1g9.5g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=295483