Liha-kiinankaalipiirakka
Valmista ensin täyte.
Paahda huoneenlämpöinen jauheliha ja hienonnettu sipuli isolla pannulla.
Mausta ja anna hautua hetken aikaa.
Anna jäähtyä.
Suikaloi kiinankaali ja silppua vaalea osa halutessasi vielä pienemmäksi.
Höyrytä kiinankaalia niin että menee kokoon mutta säilyttää kauniin värinsä.
Jäähdytä kylmässä juoksevan veden alla.
Sekoita jauheliha joukkoon.
Voit lisätä kiinankaalisilpun myös jauheliha joukkoon sen jälkeen kun jauheliha on saanut vähän väriä.
Silloin kiinankaalin väri ei säily yhtä kauniina kuin höyryttämällä.
Sulata rasva isossa kattilassa ja lisää joukkoon kylmä vesi.
Rasva jäähtyy silloin huoneen lämpöiseksi.
Lisää sekaan 1/3 munasta (loput tarvitaan voitelemiseen) ja suola, sokeri sekä murustettu hiiva.
Sekoita hyvin ja lisää jauhot vähitellen tukevalla kauhalla sekoittaen.
Vaivaa 1-2 minuuttia kauhalla.
Jaa taikina kahden leivinpaperin päälle ja taputtele jauhotetuin käsin paperin kokoisiksi levyiksi.
Peitä liinalla ja anna kohota hetken aikaa.
Vedä toinen taikina leivinpaperin kanssa uunipellille ja levitä jäähtynyt täyte tasaisesti päälle.
Nosta toinen levy kanneksi leivinpaperia avuksi käyttäen ja irrota paperi varovasti.
Nipistä reunat kiinni ja painele haarukalla.
Voitele pinta kananmunalla ja pistele haarukalla.
Paista 200 asteessa uunin toiseksi allimmalla tasolla 25-30 minuuttia.
Vedä vähän jäähtynyt piirakka ison leikkuulaudan päälel ja leikkaa 24 palaksi tai sen mukaan minkä kokoinen piirakka on. Nauti piirakan kanssa liha-kana tai kasvislientä tai kevyttä keittoa (tai salaattia)
Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa
Tinksu