Broileri-juustonaksugratiini
150 g juustonaksuja
tilkka öljyä
n. 500 g Kariniemen broilerin kevyitä fileeviipaleita
valkosipulipippuria
1 pieni kesäkurpitsa viipaleina
1-2 sipulia renkaina
250 g rasia kirsikkatomaatteja
Juustokastike
25 g voita tai margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
suolaa
200 g sulatejuustoa tai 100 g juustoraastetta
Kaada juustonaksut reunalliseen uunivuokaan.
Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista broilerin fileeviipaleet kauttaaltaan kypsäksi, mausta valkosipulipippurilla.
Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja sipulirenkaat, kääntele hetki.
Kaada seos naksujen päälle.
Lisää myös kirsikkatomaatit.
Valmista juustokastike.
Sulata rasva kasarissa, lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita, älä ruskista.
Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee kastikkeeksi.
Mausta ripauksella suolaa ja lisää sulatejuusto tai juustoraaste.
Kaada juustokastike vuokaan ja nosta ruoka 200-250 asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa
Sjh