Jauheliha-makaronipata
1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.
Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.
Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.
Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.
Kiehauta ja lisää makaronit.
Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.
Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.
Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.
Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.
Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa
Peice78