Parsasalaatti (Kevennys)
Ainekset:
1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli
Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen
Ohje:
Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.
Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.
Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.
Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.
Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.
Pilko parsat ja siivilöi sipulit.
Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.
Mausta ja asettele lautaselle.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa
Kevennys