Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 300g834kcal79.7g0.1g57.7g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g225g243kcal8.1g47.2g2g2.9g
Kananmuna 50g(kpl)112g142kcal12.4g0.3g10.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen375g124kcal12.4g18.4g0g0g
Sipuli 41g13kcal0.5g2g0.1g0.7g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.7g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Puolukka 150g58kcal0.7g10.2g0.7g3.9g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g75g292kcal0g73.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2562g3413kcal227.8g304g141.2g15g
Valittu annoskoko1281g1707kcal113.9g152g70.6g7.5g
Annoskoko puolitettuna641g853kcal57g76g35.3g3.8g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385