Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 500g1389kcal132.9g0.1g96.2g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g375g405kcal13.5g78.7g3.4g4.9g
Kananmuna 50g(kpl)187g236kcal20.6g0.6g16.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen625g206kcal20.6g30.6g0g0g
Sipuli 69g21kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1.2g2.9kcal0.1g0.5g0g0g
Puolukka 250g97kcal1.1g17g1.2g6.5g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g125g487kcal0g122.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4270g5688kcal379.4g506.4g235.6g25.2g
Valittu annoskoko2135g2844kcal189.7g253.2g117.8g12.6g
Annoskoko puolitettuna1068g1422kcal94.9g126.6g58.9g6.3g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385