Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 600g1667kcal159.4g0.1g115.4g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g450g486kcal16.2g94.4g4g5.8g
Kananmuna 50g(kpl)225g283kcal24.7g0.7g20.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen750g247kcal24.7g36.7g0g0g
Sipuli 83g25kcal1g4g0.2g1.4g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1.5g3.4kcal0.2g0.6g0g0g
Puolukka 300g116kcal1.3g20.4g1.5g7.8g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g150g585kcal0g146.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5124g6826kcal455g607.6g282.6g30g
Valittu annoskoko2562g3413kcal227.5g303.8g141.3g15g
Annoskoko puolitettuna1281g1707kcal113.8g151.9g70.7g7.5g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385