Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 700g1945kcal186g0.1g134.7g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g525g567kcal18.9g110.2g4.7g6.8g
Kananmuna 50g(kpl)262g331kcal28.9g0.8g23.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen875g289kcal28.9g42.8g0g0g
Sipuli 96g29kcal1.2g4.6g0.2g1.6g
Suola, annos 3g5.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1.7g4kcal0.2g0.7g0.1g0g
Puolukka 350g136kcal1.5g23.8g1.7g9.1g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g175g682kcal0g171.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5978g7964kcal531.2g708.8g330g35g
Valittu annoskoko2989g3982kcal265.6g354.4g165g17.5g
Annoskoko puolitettuna1495g1991kcal132.8g177.2g82.5g8.8g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385