Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 800g2223kcal212.6g0.2g153.9g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g600g648kcal21.6g125.9g5.4g7.8g
Kananmuna 50g(kpl)300g378kcal33g0.9g27g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen999g330kcal33g49g0g0g
Sipuli 110g33kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g2g4.6kcal0.2g0.8g0.1g0g
Puolukka 400g155kcal1.8g27.2g2g10.4g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g200g780kcal0g195.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6832g9101kcal607.2g810.4g377.2g40.2g
Valittu annoskoko3416g4551kcal303.6g405.2g188.6g20.1g
Annoskoko puolitettuna1708g2275kcal151.8g202.6g94.3g10.1g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385