Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 100g278kcal26.6g0g19.2g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g75g81kcal2.7g15.7g0.7g1g
Kananmuna 50g(kpl)38g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen125g41kcal4.1g6.1g0g0g
Sipuli 14g4.2kcal0.2g0.7g0g0.2g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Puolukka 50g19kcal0.2g3.4g0.2g1.3g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g25g97kcal0g24.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana854g1138kcal75.8g101.2g47g5g
Valittu annoskoko427g569kcal37.9g50.6g23.5g2.5g
Annoskoko puolitettuna214g284kcal19g25.3g11.8g1.3g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385