Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 999g2779kcal265.7g0.2g192.4g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g750g810kcal27g157.4g6.7g9.7g
Kananmuna 50g(kpl)375g472kcal41.2g1.1g33.7g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1249g412kcal41.2g61.2g0g0g
Sipuli 137g42kcal1.7g6.6g0.3g2.3g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g2.5g5.7kcal0.3g1g0.1g0g
Puolukka 500g194kcal2.2g34g2.5g13g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g250g974kcal0g244.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8540g11376kcal758.6g1012.8g471.4g50g
Valittu annoskoko4270g5688kcal379.3g506.4g235.7g25g
Annoskoko puolitettuna2135g2844kcal189.7g253.2g117.9g12.5g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385