Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 200g556kcal53.1g0g38.5g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g150g162kcal5.4g31.5g1.3g1.9g
Kananmuna 50g(kpl)75g94kcal8.2g0.2g6.7g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen250g83kcal8.2g12.2g0g0g
Sipuli 28g8.3kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.5g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Puolukka 100g39kcal0.4g6.8g0.5g2.6g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g50g195kcal0g49g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1708g2275kcal151.4g202.4g94.2g10g
Valittu annoskoko854g1138kcal75.7g101.2g47.1g5g
Annoskoko puolitettuna427g569kcal37.9g50.6g23.6g2.5g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.8g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385