Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo125g888kcal0.4g0.3g100g0g
Sokeri 85g345kcal0g84.9g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g250g763kcal24.2g153.3g5g36.3g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Mustikka metsä- 180g79kcal0.9g11.5g1.1g5.9g
Sokeri42g171kcal0g42g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 5g17kcal0g4.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1379g4532kcal51.2g594g212.2g84.6g
Valittu annoskoko690g2266kcal25.6g297g106.1g42.3g
Annoskoko puolitettuna345g1133kcal12.8g148.5g53.1g21.2g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296906