Kolmen juuston makaronilaatikko
7dl Torino tumma proteiinipasta plus
400g naudan 10% jauhelihaa
2 keskikokoista sipulia
n. 5 valkosipulin kynttä
2,5dl Valio Kolmen Juuston ruokakermaa
1/3 pakettia perinteistä Koskenlaskija sulatejuustoa
kananmuna
n. 200g cheddaria raastettuna
(korppujauhoja)
1. Keitä pasta lihaliemessä.
2. Ruskista jauheliha, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, kuullota.
Mausta maun mukaan.
3. Kuumenna ruokakerma miedolla lämmöllä ja sulata sekaan murennettu Koskenlaskija sekä 1/4 raastetusta cheddarista.
Viilennä altaassa, joka on täytetty kylmällä vedellä ja lisää kananmuna.
5. Lisää ainekset voideltuun uunivuokaan ja lisää "munamaito".
Ripottele päälle loppu cheddarraaste ja halutessasi muutakin juustoa.
Viimeisenä voi halutessaan laittaa vielä vähän korppujauhoja, se antaa laatikolle rapean kuoren.
Paista 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes näyttää valmiilta.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 249 grammaa
Xinur