Thaimaalainen kalakeitto (Kevennys)
400g valkolihaista vähärasvaista kalaa (esim siika, kolja)
125g täysjyvänuudelia
1kpl porkkana
1kpl punasipuli
2kpl Punainen chili
1kpl Fenkoli
150g parsakaali
10g inkivääri
3rkl Kalakastike (Fish sauce)
1rkl SweetChili-kastike
1L vettä
Laita vesi, SweetChili-kastike, kalakastike ja inkivääri kattilaan ja kiehauta.
Anna kiehua pienellä lämmöllä 15min.
Samalla kun liemi kiehuu leikkaa porkkana, punasipulit, chilit (poista siemenet), fenkoli ja parsakaali pieneksi kuutioksi.
Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja kiehauta uudelleen.
Lisää pilkotut vihannekset ja anna vielä kiehua 5min.
Murskaa nuudeli-levy pienemmäksi ja lisää keittoon.
Kypsytä vielä 5min, tai niin että nuudeli on kypsää.
Lisää tarvittaessa vettä.
Mausta kalakastikkeella ja sweet chilillä jos tarpeen.
Paista kala kuumalla pannulla oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Pannu on riittävän kuuma kun et pysty pitämään kättä pannun yllä 5sekuntia pitempään.
Laita paistettu kala lautasen pohjalle ja lusikoi soppaa päälle.
Nauti hyvän leivän kanssa.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 504 grammaa
Kevennys