Mexicolainen siika cheviche (Kevennys)
300g Siikaa filettä, mahdollisimman tuoretta
1kpl Vihreä chili
1kpl Punainen chili
200g Luumutomaattia
30g Punasipulia
50g Ruohosipulia
10g Limen kuorta
20g Limen mehua
5g Suolaa
1g Mustapippuria
5g Korianteria, tuoretta
Puhdista siikafileet ruodoista ja fileoi nahattomaksi.
Leikkaa fileet ohueksi suikaleeksi, tulitikku on hyvä koko esimerkki.
Laita nyt filesuikaleet astiaan ja puristan yhden limen mehu joukkoon.
Sekoita hyvin ja laita kylmään n. 20minuutiksi.
Nyt puhdista chileistä siemenet ja kuutioi pieneksi.
Leikkaa punasipuli pieneksi silpuksi, luumutomaatit viipaleiksi ja ruohosipuli silpuksi.
Yhdistä sipulit, tomaatit, kala, limen kuori ja korianteri.
Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.
Anna makujen tasaantua 30min.
Tarjoile hyvän ruis-chiabatan kanssa.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 167 grammaa
Kevennys