Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)187g51kcal2.4g9g0.4g3.2g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)499g125kcal5g27.5g0g7g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 19g20kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Oliiviöljy 34g298kcal0g0g33.7g0g
Mustapippuri 1.2g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Basilika, kuivattu 2.5g6.4kcal0.4g0.5g0.1g1g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2010g1007kcal18.8g81.2g68.6g23.8g
Valittu annoskoko1005g504kcal9.4g40.6g34.3g11.9g
Annoskoko puolitettuna503g252kcal4.7g20.3g17.2g6g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298471