Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.4g3.8g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)599g150kcal6g33g0g8.4g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 23g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Oliiviöljy 40g358kcal0g0g40.4g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Basilika, kuivattu 3g7.6kcal0.4g0.6g0.1g1.2g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2412g1209kcal22.6g97.4g82g28.6g
Valittu annoskoko1206g604kcal11.3g48.7g41g14.3g
Annoskoko puolitettuna603g302kcal5.7g24.4g20.5g7.2g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298471