Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)262g71kcal3.4g12.6g0.5g4.5g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)699g175kcal7g38.5g0g9.8g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 26g28kcal2.1g4.3g0.2g0.6g
Oliiviöljy 47g417kcal0g0g47.2g0g
Mustapippuri 1.7g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Basilika, kuivattu 3.5g8.9kcal0.5g0.7g0.1g1.4g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2814g1410kcal26.4g113.6g96.2g33.6g
Valittu annoskoko1407g705kcal13.2g56.8g48.1g16.8g
Annoskoko puolitettuna704g353kcal6.6g28.4g24.1g8.4g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298471