Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)800g200kcal8g44g0g11.2g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Oliiviöljy 54g478kcal0g0g54g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Basilika, kuivattu 4g10kcal0.6g0.8g0.2g1.6g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3220g1614kcal30.2g129.8g110.2g38g
Valittu annoskoko1610g807kcal15.1g64.9g55.1g19g
Annoskoko puolitettuna805g403kcal7.6g32.5g27.6g9.5g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298471