Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)337g91kcal4.4g16.2g0.7g5.7g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)899g225kcal9g49.4g0g12.6g
Vesi449g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 34g37kcal2.7g5.5g0.2g0.7g
Oliiviöljy 61g537kcal0g0g60.7g0g
Mustapippuri 2.2g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Basilika, kuivattu 4.5g11kcal0.6g0.9g0.2g1.8g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3618g1813kcal33.8g145.8g123.8g42.8g
Valittu annoskoko1809g907kcal16.9g72.9g61.9g21.4g
Annoskoko puolitettuna905g453kcal8.5g36.5g31g10.7g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298471