Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)375g101kcal4.9g18g0.7g6.4g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)999g250kcal10g54.9g0g14g
Vesi499g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 38g41kcal3g6.1g0.2g0.8g
Oliiviöljy 67g596kcal0g0g67.4g0g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Basilika, kuivattu 5g13kcal0.7g1g0.2g2g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4020g2015kcal37.8g162g137.2g47.8g
Valittu annoskoko2010g1007kcal18.9g81g68.6g23.9g
Annoskoko puolitettuna1005g504kcal9.5g40.5g34.3g12g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298471