Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)112g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)300g75kcal3g16.5g0g4.2g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Oliiviöljy 20g179kcal0g0g20.2g0g
Mustapippuri 0.7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Basilika, kuivattu 1.5g3.8kcal0.2g0.3g0.1g0.6g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1206g604kcal11.4g48.6g41.2g14.2g
Valittu annoskoko603g302kcal5.7g24.3g20.6g7.1g
Annoskoko puolitettuna302g151kcal2.9g12.2g10.3g3.6g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298471