Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1082g195kcal6.1g27g4.3g7.6g
Vesi541g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g78g219kcal14.8g0g17.2g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow16g41kcal1.6g1.6g3.1g0.2g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g72g20kcal0.9g3.5g0.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3576g948kcal46.8g64.2g49.4g18g
Valittu annoskoko1788g474kcal23.4g32.1g24.7g9g
Annoskoko puolitettuna894g237kcal11.7g16.1g12.4g4.5g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298615