Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1262g228kcal7.1g31.5g5g8.8g
Vesi631g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g91g255kcal17.3g0g20g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow18g47kcal1.8g1.8g3.6g0.3g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g84g23kcal1.1g4g0.2g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4172g1106kcal54.6g74.6g57.6g21g
Valittu annoskoko2086g553kcal27.3g37.3g28.8g10.5g
Annoskoko puolitettuna1043g277kcal13.7g18.7g14.4g5.3g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298615