Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1442g260kcal8.1g36g5.8g10.1g
Vesi721g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g104g292kcal19.8g0g22.9g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow21g54kcal2.1g2.1g4.2g0.3g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g96g26kcal1.2g4.6g0.2g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4768g1264kcal62.4g85.4g66.2g24g
Valittu annoskoko2384g632kcal31.2g42.7g33.1g12g
Annoskoko puolitettuna1192g316kcal15.6g21.4g16.6g6g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298615