Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1622g293kcal9.1g40.6g6.5g11.4g
Vesi811g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g117g328kcal22.3g0g25.8g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow23g61kcal2.3g2.3g4.7g0.4g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g108g29kcal1.4g5.2g0.2g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5364g1422kcal70.2g96.2g74.4g27.2g
Valittu annoskoko2682g711kcal35.1g48.1g37.2g13.6g
Annoskoko puolitettuna1341g356kcal17.6g24.1g18.6g6.8g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298615