Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1800g325kcal10.1g45g7.2g12.6g
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g130g364kcal24.7g0g28.6g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow26g68kcal2.6g2.6g5.2g0.4g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5952g1578kcal78g106.8g82.4g30g
Valittu annoskoko2976g789kcal39g53.4g41.2g15g
Annoskoko puolitettuna1488g395kcal19.5g26.7g20.6g7.5g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298615