Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 180g33kcal1g4.5g0.7g1.3g
Vesi90g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g13g36kcal2.5g0g2.9g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow2.6g6.8kcal0.3g0.3g0.5g0g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana596g158kcal8g10.8g8.2g3g
Valittu annoskoko298g79kcal4g5.4g4.1g1.5g
Annoskoko puolitettuna149g40kcal2g2.7g2.1g0.8g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298615