Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 361g65kcal2g9g1.4g2.5g
Vesi180g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g26g73kcal4.9g0g5.7g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow5.2g14kcal0.5g0.5g1g0.1g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g24g6.5kcal0.3g1.2g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1192g316kcal15.4g21.4g16.2g6g
Valittu annoskoko596g158kcal7.7g10.7g8.1g3g
Annoskoko puolitettuna298g79kcal3.9g5.4g4.1g1.5g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298615