Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 450g81kcal2.5g11.2g1.8g3.1g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g33g91kcal6.2g0g7.2g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow6.5g17kcal0.7g0.7g1.3g0.1g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1488g394kcal19.6g26.6g20.8g7.4g
Valittu annoskoko744g197kcal9.8g13.3g10.4g3.7g
Annoskoko puolitettuna372g99kcal4.9g6.7g5.2g1.9g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298615