Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 541g98kcal3g13.5g2.2g3.8g
Vesi270g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g39g109kcal7.4g0g8.6g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow7.8g20kcal0.8g0.8g1.6g0.1g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g36g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1788g474kcal23.4g32g25g9g
Valittu annoskoko894g237kcal11.7g16g12.5g4.5g
Annoskoko puolitettuna447g119kcal5.9g8g6.3g2.3g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298615