Neppiksen mutakakku
Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.
Esim 360-400 watilla.)
Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.
Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.
Lisää makeutusjauhetta.
Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.
On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".
Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.
Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.
Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.
Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.
Irtopohjavuoka on hyvä.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa
Neponsson