Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 334g80kcal6g7.3g1g7.7g
Purjosipuli 71g16kcal1.3g1.7g0.1g1.5g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g4.2g34kcal0g0g3.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 521g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 9g28kcal0.9g1.2g2.2g0.1g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g83g142kcal6.4g4.3g10.8g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2045g601kcal29.2g29g35.8g23.2g
Valittu annoskoko1023g301kcal14.6g14.5g17.9g11.6g
Annoskoko puolitettuna511g150kcal7.3g7.3g9g5.8g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301939