Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 400g96kcal7.2g8.8g1.2g9.2g
Purjosipuli 85g20kcal1.5g2g0.2g1.8g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g5g41kcal0g0g4.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 626g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 11g34kcal1g1.5g2.6g0.2g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g100g170kcal7.7g5.2g13g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2454g721kcal34.8g35g43.2g28g
Valittu annoskoko1227g361kcal17.4g17.5g21.6g14g
Annoskoko puolitettuna614g180kcal8.7g8.8g10.8g7g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301939