Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 534g128kcal9.7g11.7g1.6g12.3g
Purjosipuli 113g26kcal2.1g2.7g0.2g2.4g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g6.7g55kcal0g0g6.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 834g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 15g45kcal1.4g2g3.4g0.2g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g133g227kcal10.3g6.9g17.3g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3272g962kcal47g46.6g57.2g37.2g
Valittu annoskoko1636g481kcal23.5g23.3g28.6g18.6g
Annoskoko puolitettuna818g241kcal11.8g11.7g14.3g9.3g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301939