Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 601g145kcal10.9g13.2g1.8g13.8g
Purjosipuli 128g29kcal2.3g3.1g0.3g2.7g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g7.5g62kcal0g0g6.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 938g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 17g50kcal1.6g2.2g3.9g0.3g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g150g255kcal11.6g7.8g19.5g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3681g1082kcal52.8g52.6g64.8g42g
Valittu annoskoko1841g541kcal26.4g26.3g32.4g21g
Annoskoko puolitettuna920g271kcal13.2g13.2g16.2g10.5g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301939