Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 67g16kcal1.2g1.5g0.2g1.5g
Purjosipuli 14g3.2kcal0.3g0.3g0g0.3g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g0.8g6.9kcal0g0g0.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 104g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1.8g5.6kcal0.2g0.2g0.4g0g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g17g28kcal1.3g0.9g2.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana409g120kcal6g5.8g7.2g4.6g
Valittu annoskoko205g60kcal3g2.9g3.6g2.3g
Annoskoko puolitettuna102g30kcal1.5g1.5g1.8g1.2g
Arvot/100g100g29kcal1.5g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301939