Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 667g161kcal12.1g14.7g2g15.3g
Purjosipuli 142g33kcal2.6g3.4g0.3g3g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g8.3g69kcal0g0g7.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 1043g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 18g56kcal1.7g2.5g4.3g0.3g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g167g284kcal12.8g8.7g21.7g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4090g1202kcal58.4g58.6g71.8g46.6g
Valittu annoskoko2045g601kcal29.2g29.3g35.9g23.3g
Annoskoko puolitettuna1023g301kcal14.6g14.7g18g11.7g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301939