Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 801g193kcal14.5g17.6g2.4g18.4g
Purjosipuli 170g39kcal3.1g4.1g0.3g3.6g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g10g83kcal0g0g9.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 1251g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 22g67kcal2.1g3g5.2g0.4g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g200g340kcal15.4g10.4g26g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4908g1443kcal70.2g70.2g86.2g56g
Valittu annoskoko2454g721kcal35.1g35.1g43.1g28g
Annoskoko puolitettuna1227g361kcal17.6g17.6g21.6g14g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301939