Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 934g225kcal16.9g20.6g2.8g21.5g
Purjosipuli 199g45kcal3.6g4.8g0.4g4.2g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g12g96kcal0g0g10.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 1460g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 26g78kcal2.4g3.5g6g0.4g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g234g397kcal18g12.1g30.4g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5726g1683kcal81.8g82g100.6g65.2g
Valittu annoskoko2863g842kcal40.9g41g50.3g32.6g
Annoskoko puolitettuna1432g421kcal20.5g20.5g25.2g16.3g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301939