Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1201g289kcal21.7g26.4g3.6g27.6g
Purjosipuli 255g58kcal4.6g6.1g0.5g5.4g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g15g124kcal0g0g13.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 1877g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 33g101kcal3.1g4.5g7.8g0.5g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g300g510kcal23.1g15.6g39g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7362g2164kcal105g105.2g129.4g83.8g
Valittu annoskoko3681g1082kcal52.5g52.6g64.7g41.9g
Annoskoko puolitettuna1841g541kcal26.3g26.3g32.4g21g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301939