Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 133g32kcal2.4g2.9g0.4g3.1g
Purjosipuli 28g6.5kcal0.5g0.7g0.1g0.6g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g1.7g14kcal0g0g1.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 209g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 3.7g11kcal0.3g0.5g0.9g0.1g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g33g57kcal2.6g1.7g4.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana818g240kcal11.6g11.6g14.4g9.4g
Valittu annoskoko409g120kcal5.8g5.8g7.2g4.7g
Annoskoko puolitettuna205g60kcal2.9g2.9g3.6g2.4g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301939