Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1334g321kcal24.2g29.4g4g30.7g
Purjosipuli 284g65kcal5.1g6.8g0.6g6g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g17g137kcal0g0g15.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 2085g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 37g112kcal3.5g5g8.6g0.6g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g334g567kcal25.7g17.3g43.4g9.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8180g2405kcal117g117g143.8g93.2g
Valittu annoskoko4090g1202kcal58.5g58.5g71.9g46.6g
Annoskoko puolitettuna2045g601kcal29.3g29.3g36g23.3g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301939