Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 200g48kcal3.6g4.4g0.6g4.6g
Purjosipuli 43g10kcal0.8g1g0.1g0.9g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g2.5g21kcal0g0g2.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 313g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 5.5g17kcal0.5g0.7g1.3g0.1g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g50g85kcal3.9g2.6g6.5g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1226g360kcal17.6g17.4g21.6g14g
Valittu annoskoko613g180kcal8.8g8.7g10.8g7g
Annoskoko puolitettuna307g90kcal4.4g4.4g5.4g3.5g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301939